пʼятниця, 4 серпня 2023 р.

 Довгоочікувані літні канікули! Батькам важливо створити безпечний і безпроблемний відпочинок своїм дітям. На жаль, цього року ці правила стосуються не тільки загальної поведінки, але й поведінки під час війни.

«Діти в місті» зібрали набір правил безпеки, які допоможуть батькам зорієнтуватися, про що слід нагадати дітям. Дотримуючись цих правил, батьки можуть створити безпечні умови для літніх пригод дітей.
  • Нагляд і увага – ніколи не залишайте дітей без нагляду та пильнуйте за їхньою поведінкою та діяльністю.
  • Безпека вікон – завжди тримайте вікна закритими в кімнатах, де присутні діти, навіть якщо ви відходите на кілька хвилин. Це запобігає випадковим падінням або травмам.
  • Нагляд за діяльністю – будьте в курсі того, де знаходяться ваші діти, з ким вони і що вони роблять. Заохочуйте відкрите спілкування та навчіть їх повідомляти вам про свої плани та вчасно повертатися додому.
  • Незнайомці – поясніть дітям, що не можна нікуди ходити з незнайомцями. Обговоріть і встановіть чіткі правила взаємодії з малознайомими людьми.
  • Інструктаж з загальної техніки безпеки – якщо вам необхідно залишити дитину одну вдома на кілька годин, проведіть інструктаж з техніки безпеки. Надайте їм номери екстрених контактів – 102 (поліція), 103 (швидка медична допомога) і 101 (пожежна частина).
  • Безпека руху – нагадайте дитині про правила безпеки дорожнього руху, коли вона виходить на прогулянку. Ще краще самому подати хороший приклад, дотримуючись цих правил.

Немає коментарів:

Дописати коментар