субота, 20 квітня 2024 р.

 11 квітня  — Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів, який відзначається у річницю визволення концтабору Бухенвальд у 1945 році.

Саме 11 квітня 1945 року війська Третьої армії США під командуванням генерала Джорджа Паттона звільнили в'язнів нацистського табору Бухенвальд біля Веймара, через застінки якого пройшло біля 240 тисяч в'язнів, 56 тисяч з яких загинули.
Учителем історії Євгенієм Бондаренком для учнів 9-11 класів був проведений виховний захід, на якому діти
вшанували світлу пам’ять людей, чиї життя несправедливо обірвалися за колючим дротом нацистських концтаборів.
Наш праведний обов’язок – пам’ятати про борців антифашистського опору задля збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у концтаборах, гетто та місцях примусового утримування.
Трагедія Другої світової війни повторюється і сьогодні. З початком жорстокої російської агресії сотні наших військових перебувають у російському полоні в невимовно важких умовах. Вони повертаються виснажені й хворі, але незломлені.
Сподіваємося, що всі українські полонені, які зараз перебувають у російських таборах, обов’язково повернуться до своїх рідних.
Пам’ятаємо страшні сторінки історії, аби подолати ворога, який загрожує не лише Україні, а й усьому цивілізованому світу, нашій безпеці та стабільності.



Немає коментарів:

Дописати коментар