четвер, 4 травня 2023 р.

Вибір підручників для учнів 1 класу

 

ПРОТОКОЛ

засідання  педагогічної  ради Великорублівського ОЗЗСО

від  27.02.2023  № 2

Голова – О.О. Мяло

Секретар – Л.М. Гармаш

Всього членів педради – 42

Присутні – 37

Відсутні – 5 (з поважних причин)

 

Порядок денний:

 

1. Про вибір і замовлення підручників для учнів 1 класу та педагогічних працівників (заступник директора В.Л. Чернова).

2. Про хід атестації практичного психолога Гаркавенка О.О. (заступник директора В.М. Міщанін).

3. Про хід атестації вчителя фінансової грамотності Мяло С.О. (заступник директора В.Л. Чернова).

4. Про визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників (директор Мяло С.О.).

 

1. СЛУХАЛИ:

 

Чернову В.Л., заступника  директора з навчально-виховної роботи, яка повідомила, що відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року № 1001 (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 листопада 2021 року за № 1483/37105, на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2022 року № 869 «Про проведення конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас)» (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 23 грудня 2022 року № 1168) та з метою організації прозорого вибору закладами загальної середньої освіти підручників та посібників для 1 класу Нової української школи, що можуть видаватися за кошти державного бюджету,  заклади загальної середньої освіти здійснюють вибір підручників та посібників і передають результати вибору в електронній формі до органів управління у сфері освіти територіальних громад, яким вони підпорядковані, з 23 лютого до 02 березня 2023 року.

Оскільки такі навчальні посібники мають свої особливості та вперше пропонуються для масового впровадження в шкільній практиці, перед здійсненням їх вибору педагогічні працівники початкової школи  ознайомилися з концептуальними особливостями навчальних видань нового покоління для учнів 1-2 класів, з електронними версіями оригінал-макетів підручників та посібників, з презентаціями авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників, за результатами яких визначилися з вибором підручників шляхом формування рейтингу з однієї назви підручників (таблиця додається).

Доповідач зазначила, що кількість  учнів 1 класу прогнозується 23 особи з урахуванням дітей із сімей ВПО, які на даний час проживають на території обслуговування закладу, 5 учні – у Ковалевській філії, тому за наслідками вибору електронних версій оригінал-макетів підручників виникла потреба збільшити кількість замовлених підручників, загальна кількість яких складає 28 примірників для учнів та 3 – для вчителів.

Безпосередній вибір здійснили вчителі:

1. Англійська мова – Свирид Н.М., Лученцова І.С.

2. Математика  – Бондар Л.І., Компанієць Т.І., Хохрякова О.М.,  Гусейнова І.М, Сідько Н.П., Мяло Н.В., Усатенко Н.І, Цалко А.О.

3. Мистецтво   Непийвода Г.О.,  Бондар Л.І.,  Компанієць Т.І.,  Хохрякова О.М., Гусейнова І.М., Сідько Н.П., Мяло Н.В., Усатенко Н.І, Цалко А.О.  

4. Українська мова – Бондар Л.І., Компанієць Т.І., Хохрякова О.М.,  Гусейнова І.М., Сідько Н.П., Мяло Н.В., Усатенко Н.І, Цалко А.О.

5. Я досліджую світ – Бондар Л.І., Компанієць Т.І., Хохрякова О.М.,  Гусейнова І.М., Сідько Н.П., Мяло Н.В., Усатенко Н.І, Цалко А.О.

 

УХВАЛИЛИ:

1.  Затвердити вибір підручників для учнів 1 класу та педагогічних працівників.

Прийнято одноголосно

2. Оприлюднити на  веб-сайті закладу  витяг з протоколу педагогічної ради наступного робочого дня після оголошення висновків Конкурсної комісії.

11 березня 2023 року.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар