четвер, 4 травня 2023 р.

Вибір підручників для 6 класу

 

ПРОТОКОЛ

засідання  педагогічної  ради Великорублівського ОЗЗСО

від  31.03.2023  № 3

 

Голова – О.О. Мяло

Секретар – Л.М. Гармаш

Всього членів педради – 42

Присутні – 35

Відсутні – 7 (з поважних причин)

 

Порядок денний:

 

1. Про вибір і замовлення підручників для учнів 5-6 класів та педагогічних працівників (заступник директора В.Л. Чернова).

2. Про визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників (директор С.О. Мяло).

 

1. СЛУХАЛИ:

Чернову В.Л., заступника  директора з навчально-виховної роботи, яка повідомила, що відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року № 1001 (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 листопада 2021 року за № 1483/37105, на виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2022 року № 870 «Про проведення конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (5 та 6 класи)» (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 23 грудня 2022 року № 1168), від 08 березня 2023 року  № 254 «Про надання грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» підручникам для 5та 6 класів закладів загальної середньої освіти»  та з метою організації прозорого вибору закладами загальної середньої освіти підручників та посібників для 5-6 класів Нової української школи, що можуть видаватися за кошти державного бюджету,  заклади загальної середньої освіти здійснюють вибір підручників та посібників і передають результати вибору в електронній формі до органів управління у сфері освіти територіальних громад, яким вони підпорядковані, з 27 березня до 03 квітня 2023 року.

Оскільки такі навчальні посібники мають свої особливості та вперше пропонуються для масового впровадження в шкільній практиці, перед здійсненням їх вибору педагогічні працівники початкової школи  ознайомилися з концептуальними особливостями навчальних видань нового покоління для учнів 1-2 класів, з електронними версіями оригінал-макетів підручників та посібників, з презентаціями авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників, за результатами яких визначилися з вибором підручників шляхом формування рейтингу з однієї назви підручників (таблиця додається).

Доповідач зазначила, загальна кількість підручників для 5 класу  складає 32 примірників для учнів та 2 – для вчителів, 6 класу – 29 примірників для учнів та 2 – для вчителів.

 

Безпосередній вибір здійснили вчителі:

1. Українська мова та література – Сідько Т.В., Корчака С.М., Поривай О.М.,

2. Англійська мова – Войтенко Я.О., Лученцова І.С.

3. Зарубіжна література – Гаркавенко О.О., Бабич Н.М., 

4. Математика – Цюрюпа Л.В., Святна О.О., Кулинич М.Г.,

5. Пізнаємо природу – Ущенко В.М.,

6. Географія – Бондаренко Є.О.,

7. Здоров’я, безпека та добробут – Бондаренко В.О., Лялін А.В.,

8. Етика – Мартинович О.П.,

9. Вступ до історії України та громадянської освіти – Бондаренко Є.О.,

10. Технології – Бондаренко В.О.,

11. Інформатика – Цюрюпа Л.В., Бондаренко Є.О., Кулинич М.Г.,

12. Образотворче мистецтво – Міщанін В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити вибір підручників для учнів 5-6 класів та педагогічних працівників.

Прийнято одноголосно

 

2. Оприлюднити на  веб-сайті закладу  витяг з протоколу педагогічної ради наступного робочого дня після оголошення висновків Конкурсної комісії.

11 березня 2023 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар